Η Ευγνωμοσύνη είναι Στάση Ζωής - μια απλή άσκηση για μια ζωή γεμάτη ευλογίες

Δημοσιεύθηκε στις 27-11-2015, από Fernanda Beccaglia

H γιορτή των ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ είναι μια συλλογική ευκαιρία, ώστε να πάρει ο καθένας από εμάς το χρόνο του για να επικεντρωθεί σε αυτά για τα οποία είναι ευγνώμων και να πει ευχαριστώ για όλα τα καλά και τις ευλογίες που έχει στη ζωή του. 

Υπάρχει μια απλή πρακτική που αξίζει να δοκιμάσουμε, και που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, αλλά μπορεί να εμβαθύνει τις σχέσεις μας με τους άλλους, τη σύνδεσή μας με την Πηγή της ζωής, καθώς επίσης και τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πρακτική για να "καθαρίσουμε" την ενέργειά μας, καθώς, σε ό,τι στρέφουμε την προσοχή μας, αυτό διευρύνεται. Όταν είμαστε λοιπόν ευγνώμονες, τότε μπορούμε να έλξουμε περισσότερες ευλογίες στη ζωή μας από το Κβαντικό Πεδίο, όπου όλες οι πιθανότητες υπάρχουν.

Τι χρειάζεται;

  • Ένα προσωπικό ημερολόγιο (ή οποιοδήποτε τετράδιο και στυλό για να γράψουμε, ή ακόμα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αν μας βολεύει καλύτερα)
  • Να διαθέσουμε 10-15 λεπτά τουλάχιστον για την πρακτική αυτή. 
  • Να μη διστάσουμε να κάνουμε την άσκηση μόνοι μας, να τη μοιραστούμε με άλλους ή να την κάνουμε στα πλαίσια μιας ομάδας, αν αυτό επιθυμούμε.

Στο προσωπικό ημερολόγιό μας:

1. Πρώτα θα πρέπει να κάνουμε μια λίστα με τουλάχιστον 10 πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες (όχι άτομα). Μπορούμε να συμπεριλάβουμε πράγματα όπως: το σπίτι, το αυτοκίνητο, την καριέρα, τα κατοικίδια ζώα, κ.λπ. Για κάθε πράγμα στη λίστα, θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ώστε να αισθανθούμε στην καρδιά μας ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης και να αναγνωρίσουμε, πώς βοηθά τη ζωή μας και πώς συμβάλλει στην ευτυχία μας;

2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνουμε μια λίστα με τουλάχιστον 10 ανθρώπους στη ζωή μας για τους οποίους αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη, και είτε να γράψουμε το λόγο, είτε απλά να διαλογιστούμε γι’ αυτό, κάθε φορά που γράφουμε ένα όνομα. Όταν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να στείλουμε ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά. 

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Το να μοιραζόμαστε, να αγαπάμε, να δημιουργούμε ειλικρινείς σχέσεις, να δίνουμε και να παίρνουμε, είναι αυτά που μας κάνουν ανθρώπους. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε εκείνους στη ζωή μας που είναι πραγματικά και αληθινά "δότες ζωής" και στη συνέχεια να τους ευχαριστήσουμε, είτε κάποιοι από αυτούς  είναι στη ζωή μας μόνο για ένα λόγο, για μια μόνο χρονική περίοδο, είτε είναι εκεί για μια ζωή. Ο χρόνος θα αποκαλύψει τα πάντα.

3. Τέλος, θα πρέπει να κάνουμε μια λίστα με τουλάχιστον 10 εμπειρίες για τις οποίες είμαστε ευγνώμονες. Αυτή η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει ταξίδια, εκδηλώσεις, κλπ. Μέσα από τις εμπειρίες, τόσο τις καλές όσο και τις κακές, αναπτυσσόμαστε και εξελισσόμαστε. Κάθε εμπειρία υφαίνει το ύφασμα της ύπαρξής μας. Ας γιορτάσουμε όλες τις έντονες εμπειρίες του 2015 (ή και εμπειρίες που προηγήθηκαν) και ας επαινέσουμε τους εαυτούς μας για όλη την προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλλουμε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα.

Αυτή η άσκηση μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα "δώρα" στη ζωή μας και όλα αυτά για τα οποία αξίζει να είμαστε ευγνώμονες. Όταν εστιάζουμε σε ό,τι ήδη έχουμε που λειτουργεί καλά για εμάς, τότε θα αρχίσουμε να προσελκύουμε ακόμη περισσότερα για τα οποία θα είμαστε ευγνώμονες. Και με αυτή τη θετική ενέργεια, μπορούμε επίσης, να αρχίσουμε να αφήνουμε πίσω μας πράγματα, ανθρώπους και αναμνήσεις εμπειριών που δεν μας ωφελούν πια. Έτσι, δημιουργείται χώρος για νέες δυνατότητες στη ζωή μας, οι οποίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν τις επιλέξουμε.

Εάν δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε 10 πράγματα για την κάθε κατηγορία, τότε θα πρέπει να στραφούμε στην πρακτική της ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ εκείνων που θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Παίρνοντας χρόνο για να συγχωρέσουμε τους άλλους, απελευθερώνουμε ενέργεια και δημιουργείται χώρος για την αγάπη και τις ευλογίες που ρέουν προς και μέσα από εμάς.

Μακάρι να νιώθουμε όλοι ανιδιοτελή αγάπη και βαθιά εκτίμηση τώρα και πάντα. Ως γνωστό, η δύναμη της αγάπης και της ευγνωμοσύνης μπορεί να "κινήσει βουνά" και να είναι η αφορμή για να εκδηλώσουμε τις επιθυμίες της καρδιάς μας ατομικά και συλλογικά .

Ας είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, συνδεδεμένοι και ενωμένοι με τη ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.


Warning: Declaration of Application_Model_ContentTemplate::updatePosition($id, $sort_id) should be compatible with App_Model_Base::updatePosition(array $items) in /home/lamnian/web/lamnian.gr/public_html/application/models/ContentTemplate.php on line 82