Δημοσιεύθηκε στις 26-10-2015, από Πάνος Αναστασάκης
Tο 1905, διακόσια χρόνια μετά το νευτώνειο μοντέλο κλασικής φυσικής, όπου όλα τα αντικείμενα είναι ύλη, ο Αϊνστάιν διατύπωσε την περίφημη εξίσωση E = mc2, καταδεικνύοντας ότι η ενέργεια και η ύλη σχετίζονται σε τέτοιο βαθμό, που είναι στην ουσία το ίδιο και το αυτό. Ουσιαστικά, το έργο του απέδειξε ότι η ύλη και η ενέργεια μπορούν να μετατραπούν η μία στην άλλη. Αυτή η θεωρία ερχόταν σε αντίθεση με τον Ντεκάρτ και τον Νεύτωνα, οδηγώντας σε μια νέα αντίληψη για τη λειτουργία του σύμπαντος.
Oι πρωτοπόροι της κβαντικής φυσικής - Νiels Bohr (Νηλς Μπορ) και Werner Heisenberg (Βέρνερ Χάιζενμπεργκ) – ανακάλυψαν, περισσότερο από 80 χρόνια πριν, ότι το σύμπαν δεν είναι μία αποθήκη στατικών, ξεχωριστών αντικειμένων, αλλά ένας ενιαίος οργανισμός διασυνδεδεμένων ενεργειακών πεδίων που βρίσκονται σε συνεχή κατάσταση δημιουργίας.Η μόνη συνθήκη για να παραχθεί κάτι στέρεο, το οποίο να είναι και μετρήσιμο, μέσα από το ενεργειακό νέφος των άπειρων πιθανοτήτων, είναι να αναμειχθεί ένας παρατηρητής.
Όποτε αυτοί οι επιστήμονες αποφάσιζαν να μετρήσουν, άρα και να παρατηρήσουν, από πιο κοντά ένα υποατομικό σωματίδιο, τότε αυτή η υποατομική οντότητα, η οποία μέχρι τότε υπήρχε μόνο σαν πιθανότητα (ενέργεια) και όχι σαν ύλη, «κατέρεε» (μετατρεπόταν) σε μία συγκεκριμένη φυσική κατάσταση.
Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών αλλάζουν την παλαιά κοσμοθεωρία μας. Αποδεικνύουν ότι η συνείδηση των ζωντανών οργανισμών είναι ο καταλύτης που μετατρέπει την πιθανότητα σε πραγματικότητα!
Το επονομαζόμενο «Φαινόμενο του Παρατηρητή» μας οδηγεί σε μία ακόμη «αιρετική» ιδέα: η πραγματικότητα δεν είναι σταθερή και εμείς απλά συμμετέχουμε σε αυτήν, αλλά αντίθετα είναι ρευστή και ευμετάβλητη και εμείς είμαστε αυτοί που την επηρεάζουμε, είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι.
Η επιστήμη μας αποδεικνύει ότι η πνευματικότητα μας διδάσκει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ότι δηλαδή, είμαστε Θεϊκοί Δημιουργοί που μέσω των σκέψεων και των συναισθημάτων μας διαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον μας.
Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, υπάρχουν δύο τρόποι να ζήσουμε: σαν τίποτα στην ζωή να είναι θαύμα ή σαν τα πάντα στη ζωή να είναι θαύμα. Γνωρίζοντας τη Δύναμή σας ως Παρατηρητής, ποια ζωή επιλέγετε;